BIO NIVEGY-VÖLGY
A célunk, hogy a fogyasztóink megismerhessék a bio borokban rejlő értékeket
Species- white, dry
Wine region - Balaton- felvidék
Winemaker- Dobosi Winery
A család több mint 100 000 palack bort készít, aminek a nagy részét közvetlen értékesíti, helyben és online.
More information
Winery: | Dobosi |
Wine: | Nivegy- völgy |
Vintage: | 2020 |
Variety: | Olaszrizling |
Wine region | Balaton |
Vineyard: | Nivegy-völgy |
Soil type: | limestone |
Method of viticulture: | |
Harvest time: | normal |
Method of vinification: | Cold fermented. |
Method of ageing (barrel-type, time...): | barrel&tank |
Classical / biodynamical / organic ? | Organic |
Alcohol content: % | 13,5 |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5,6 |
Residual sugar: g/l | 1,2 |
Extract (sugar free): g/l | 20,5 |
Closure method: | cane cork |
Tasting note: | tárgyilagosan, 1-2 mondat. Úgyis mindenki a saját véleményére fog hagyatkozni. |
Awards: | Decanter World Wine Awards London 2020-Ezüst 88 pont - Bio Nivegy-völgy Olaszrizling Hegybor; |