Dobosi Winery

Hiszünk abban, hogy minden palack egy meghívó a fogyasztó felé, hogy jöjjön el, nézze meg ezt a fantasztikus termőhelyet és kultúrában gazdag vidéket.

A Dobosi család 1721-ig tudott visszamenni, hogy azóta folxamatosan Szentantalfán él, ahol szőlővel és borral keresi a kenyerét. Ma 25 hektáron termel bio szőlőt és készít belőle bort. A szocializmus végén Dobosi Dániel és Ilona fogta (7. generáció) újra össze a birtokot. Ma 2 fivál közösen vezetik a birtokot.

A család 2000-ben elkezdett ökológiai szőlőtermeléssel foglalkozni, 2006-ban az összes területtel átláát. A család 2020-ba adta át Dobosi Birtokközpontot, ami pince, 4 csillagos szálláshely és kimagasló gasztonómiát képviselő éttermet. A család több mint 100 000 palack bort készít, aminek a nagy részét közvetlen értékesíti, helyben és online.

A nivegy-völgy a Balaton Északi partján helyezkedik el, Zánka és Nagyvázsony között. A kis völgyet 3 oldalról dombok veszik körül, délről pedig a Balaton zárja.

A célunk, hogy a fogyasztóink megismerhessék a bio borokban rejlő értékeket, a család elkötelezettségét a fenntartható borkészítés mellett. Hiszünk abban, hogy minden palack egy meghívó a fogyasztó felé, hogy jöjjön el, nézze meg ezt a fantasztikus termőhelyet és kultúrában gazdag vidéket.

Kéknyelű
Nivegy- völgy
Juhfark
Kékfrankos rosé