Bikavér - Szent Gaál Winery
Visszafogott hordós díszítés, arányos struktúra és finom lecsengés jellemzi a rubin színű szárazvörösbort.
Species- red, dry
Wine region - Szekszárd
Winemaker- Szent Gaál Winery
Célunk, hogy megmutassuk a termőhely szépségét és egyediségét, a helyi fajták különeges tulajdonságait
More information
Winery: | Szent Gaál |
Wine: | Bikavér |
Vintage: | 2019 |
Variety: | Kékfrankos,Kadarka,Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc, Merlot |
Wine region | Szekszárd |
Vineyard: | Strázsahegy |
Soil type: | Lösz-agyag |
Method of viticulture: | Ernyőművelés,Gouyot |
Harvest time: | 2019 szeptember |
Method of vinification: | Irányított erjesztés |
Method of ageing (barrel-type, time...): | 5HL Magyar tölgy, 4.töltésű, 10 hónap. |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 13,5% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5g/l |
Residual sugar: g/l | 1,3g/l |
Extract (sugar free): g/l | 29.1g/l |
Closure method: | Parafa dugó |
Tasting note: | Különleges gondossággal készített házasítás. Megmutatja a Kékfrankos gyümölcsösségét és vibráló lendületét, a Kadarka fűszeres játékosságát, melyet végül a Merlot és Cabernet Franc elegáns és harmonikus egységbe foglal. Visszafogott hordós díszítés, arányos struktúra és finom lecsengés jellemzi a rubin színű szárazvörösbort. |
Awards: | Asia Wine Challange Arany 2021 |