Cabernet Sauvignon - Szent Gaál Winery
Részben barrique hordóban érleltük, így közepes test és selymes tanninok jellemzik.
Species- red, dry
Wine region - Szekszárd
Winemaker- Szent Gaál Winery
Célunk, hogy megmutassuk a termőhely szépségét és egyediségét, a helyi fajták különeges tulajdonságait
More information
Winery: | Szent Gaál |
Wine: | Cabernet Sauvignon |
Vintage: | 2020 |
Variety: | Cabernet Sauvignon |
Wine region | Szekszárd |
Vineyard: | Strázsahegy |
Soil type: | Lösz-agyag |
Method of viticulture: | Ernyőművelés,Gouyot |
Harvest time: | 2020 október eleje |
Method of vinification: | Irányított erjesztés |
Method of ageing (barrel-type, time...): | 5 HL amerikai tölgy és 3 HL francia tölgy, 10 hónap |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 14% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5,4g/l |
Residual sugar: g/l | 1,9g/l |
Extract (sugar free): g/l | 32,4g/l |
Closure method: | Parafa dogó |
Tasting note: | Rubinvörös színű, enyhén tölgyfás illatvilágú bor. Részben barrique hordóban érleltük, így közepes test és selymes tanninok jellemzik. |
Awards: | MunDusVini2020 aranyérem, Vinagora 2020 Aranyérem. (2017 évjárat) |