Édes Szamorodni - Tokajicum Winery
A töppedt szemek hatására hívhatjuk úgy, mint az aszúk előszobája.
Species- white, sweet
Wine region - Tokaj
Winemaker- Tokajicum Winery
Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.
More information
Winery: | Tokajicum Borház |
Wine: | Tokajicum Édes Szamorodni |
Vintage: | 2018 |
Variety: | Furmint |
Wine region | Tokaj |
Vineyard: | Királygát&Mandulás&Betsek |
Soil type: | Löszös talaj meszes bemosódással, Betsek vulkanikus talaj |
Method of viticulture: | Kordonkar, középmagas |
Harvest time: | 2018 október-november |
Method of vinification: | Oxidatív |
Method of ageing (barrel-type, time...): | 6-8 éves 200literes zempléni tölgyben 12 hónapig. Utána palack. |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 11% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5g/l |
Residual sugar: g/l | 106g/l |
Extract (sugar free): g/l | 26,4g/l |
Closure method: | Parafa dugó |
Tasting note: | Az aszús, félaszús és épp szemek egyaránt jelen vannak a préseléskor, ez egy magas must fokot eredményez, a töppedt szemek hatására hívhatjuk úgy, mint az aszúk előszobája. |
Awards: | EWSC2021 Aranyérem, Asia Wine Challange 2021 Ezüst |