Sárgamuskotály

Sárgamuskotály - Tokajicum Winery

Illatában a sárgamuskotály köszön vissza, ízében sav cukor egyensúly teremt harmóniát.

Species- white, sweet

Wine region - Tokaj

Winemaker- Tokajicum Winery

Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.

More information

Winery: Tokajicum Borház
Wine: Tokajicum Sárgamuskotály Kései Szüret
Vintage: 2020
Variety: Sárgamuskotály
Wine region Tokaj
Vineyard: Holdvölgy&Mandulás
Soil type: Löszös-Barna erdő talaj.
Method of viticulture: Kordonkar, középmagas
Harvest time:  2020 Október
Method of vinification: Reduktív
Method of ageing (barrel-type, time...):  Csak tartály
Classical / biodynamical / organic ? Klasszikus
Alcohol content: % 10%
Acidity (in tartaric acid): g/l 7,6g/l
Residual sugar: g/l 87,6g/l
Extract (sugar free): g/l 36,7 g/l
Closure method: Parafa dugó
Tasting note: A sárgamuskotály a legkedveltebb illatos fajta, ezt a gyümölcsös illatot és ízvilágot szeretnénk palackba zárni, illatában a sárgamuskotály köszön vissza, ízében sav cukor egyensúly teremt harmóniát.

Related products

Mandulás Furmint
Királygát Furmint
Darázskő Furmint
Édes szamorodni
Aszú 6 puttonyos
Aszú 5 puttonyos