Édes Szamorodni

Édes Szamorodni - Tokajicum Winery

A töppedt szemek hatására hívhatjuk úgy, mint az aszúk előszobája.

Species- white, sweet

Wine region - Tokaj

Winemaker- Tokajicum Winery

Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.

More information

Winery: Tokajicum Borház
Wine: Tokajicum Édes Szamorodni 
Vintage: 2018
Variety: Furmint
Wine region Tokaj
Vineyard: Királygát&Mandulás&Betsek
Soil type: Löszös talaj meszes bemosódással, Betsek vulkanikus talaj
Method of viticulture: Kordonkar, középmagas
Harvest time:  2018 október-november
Method of vinification: Oxidatív
Method of ageing (barrel-type, time...):  6-8 éves 200literes zempléni tölgyben 12 hónapig. Utána palack.
Classical / biodynamical / organic ? Klasszikus
Alcohol content: % 11%
Acidity (in tartaric acid): g/l 5g/l
Residual sugar: g/l 106g/l
Extract (sugar free): g/l 26,4g/l
Closure method: Parafa dugó
Tasting note: Az aszús, félaszús és épp szemek egyaránt jelen vannak a préseléskor, ez egy magas must fokot eredményez, a töppedt szemek hatására hívhatjuk úgy, mint az aszúk előszobája.
Awards: EWSC2021 Aranyérem, Asia Wine Challange 2021 Ezüst

Related products

Mandulás Furmint
Királygát Furmint
Darázskő Furmint
Sárgamuskotály
Aszú 6 puttonyos
Aszú 5 puttonyos