PRÉMIUM FURMINT 2020 BIO- Steigler winery
The basis of the selection of estates was created by the conscious blending of five grape varieties.
Type- white
Wine region - Sopron
Winemaker- Steigler Winery
Célunk és egyben hitvallásunk is, hogy csak a valóban környezetkímélő körülmények között termesztett szőlőből készült, műtrágyát, toxikus és szintetikus anyagokat nem tartalmazó bor az, ami valóban működik, ami él.
More information
Winery: | STEIGLER-PINCE |
Wine: | STEIGLER PRÉMIUM FURMINT 2020 BIO |
Vintage: | |
Variety: | FURMINT 100% |
Wine region | SOPRON |
Vineyard: | STEIGER |
Soil type: | MICA SCHIST |
Method of viticulture: | Bio, Organic, Guyot 1000kg / ha. |
Harvest time: | 2020.09.05 |
Method of vinification: | |
Method of ageing (barrel-type, time...): | Manual bunch selection fermentation and maturation in 500 liter oak barrels on fine lees for 10 months |
Classical / biodynamical / organic ? | |
Alcohol content: % | 13% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 6,7 g/l |
Residual sugar: g/l | 0,5 g/l |
Extract (sugar free): g/l | 19,9 g / l |
Closure method: | |
Tasting note: | |
Awards: | Berliner Wine Trophy 2021, 2020 gold medalion |