Furmint

PRÉMIUM FURMINT 2020 BIO- Steigler winery

The basis of the selection of estates was created by the conscious blending of five grape varieties.

Type- white

Wine region - Sopron

Winemaker- Steigler Winery

Célunk és egyben hitvallásunk is, hogy csak a valóban környezetkímélő körülmények között termesztett szőlőből készült, műtrágyát, toxikus és szintetikus anyagokat nem tartalmazó bor az, ami valóban működik, ami él.

More information

Winery: STEIGLER-PINCE
Wine: STEIGLER PRÉMIUM FURMINT 2020 BIO
Vintage:  
Variety: FURMINT 100%
Wine region SOPRON
Vineyard: STEIGER
Soil type: MICA SCHIST
Method of viticulture: Bio, Organic, Guyot 1000kg / ha.
Harvest time:  2020.09.05
Method of vinification:  
Method of ageing (barrel-type, time...):  Manual bunch selection fermentation and maturation in 500 liter oak barrels on fine lees for 10 months
Classical / biodynamical / organic ?  
Alcohol content: % 13%
Acidity (in tartaric acid): g/l 6,7 g/l
Residual sugar: g/l 0,5 g/l
Extract (sugar free): g/l 19,9 g / l
Closure method:  
Tasting note:  
Awards: Berliner Wine Trophy 2021, 2020 gold medalion

Related products

kékfrankos
veltliner
kaméleon white
green veltliner
kaméleon red