Sárgamuskotály - Tokajicum Winery
Illatában a sárgamuskotály köszön vissza, ízében sav cukor egyensúly teremt harmóniát.
Species- white, sweet
Wine region - Tokaj
Winemaker- Tokajicum Winery
Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.
More information
Winery: | Tokajicum Borház |
Wine: | Tokajicum Sárgamuskotály Kései Szüret |
Vintage: | 2020 |
Variety: | Sárgamuskotály |
Wine region | Tokaj |
Vineyard: | Holdvölgy&Mandulás |
Soil type: | Löszös-Barna erdő talaj. |
Method of viticulture: | Kordonkar, középmagas |
Harvest time: | 2020 Október |
Method of vinification: | Reduktív |
Method of ageing (barrel-type, time...): | Csak tartály |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 10% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 7,6g/l |
Residual sugar: g/l | 87,6g/l |
Extract (sugar free): g/l | 36,7 g/l |
Closure method: | Parafa dugó |
Tasting note: | A sárgamuskotály a legkedveltebb illatos fajta, ezt a gyümölcsös illatot és ízvilágot szeretnénk palackba zárni, illatában a sárgamuskotály köszön vissza, ízében sav cukor egyensúly teremt harmóniát. |