Sárgamuskotály - Tokajicum Winery

Illatában a sárgamuskotály köszön vissza, ízében sav cukor egyensúly teremt harmóniát.
Species- white, sweet
Wine region - Tokaj
Winemaker- Tokajicum Winery
Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.
More information
| Winery: | Tokajicum Borház |
| Wine: | Tokajicum Sárgamuskotály Kései Szüret |
| Vintage: | 2020 |
| Variety: | Sárgamuskotály |
| Wine region | Tokaj |
| Vineyard: | Holdvölgy&Mandulás |
| Soil type: | Löszös-Barna erdő talaj. |
| Method of viticulture: | Kordonkar, középmagas |
| Harvest time: | 2020 Október |
| Method of vinification: | Reduktív |
| Method of ageing (barrel-type, time...): | Csak tartály |
| Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
| Alcohol content: % | 10% |
| Acidity (in tartaric acid): g/l | 7,6g/l |
| Residual sugar: g/l | 87,6g/l |
| Extract (sugar free): g/l | 36,7 g/l |
| Closure method: | Parafa dugó |
| Tasting note: | A sárgamuskotály a legkedveltebb illatos fajta, ezt a gyümölcsös illatot és ízvilágot szeretnénk palackba zárni, illatában a sárgamuskotály köszön vissza, ízében sav cukor egyensúly teremt harmóniát. |
Related products

Mandulás Furmint

Királygát Furmint

Darázskő Furmint

Édes szamorodni

Aszú 6 puttonyos

Aszú 5 puttonyos
