Kadarka- Szent Gaál Winery
Fűszeres és könnyű vörösbor, melyet vibráló, ropogós élettel teli íz és aromakép jellemez
Species- red, dry
Wine region - Szekszárd
Winemaker- Szent Gaál Winery
Célunk, hogy megmutassuk a termőhely szépségét és egyediségét, a helyi fajták különeges tulajdonságait
More information
Winery: | Szent Gaál |
Wine: | Kadarka |
Vintage: | 2019 |
Variety: | Kadarka |
Wine region | Szekszárd |
Vineyard: | Várdomb |
Soil type: | Vörösagyag-lösz |
Method of viticulture: | Középmagas kordon |
Harvest time: | 2019 szeptember eleje |
Method of vinification: | Irányított erjesztés |
Method of ageing (barrel-type, time...): | nem volt hordóban |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 12% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5g/l |
Residual sugar: g/l | 1,4g/l |
Extract (sugar free): g/l | 26,4g/l |
Closure method: | Parafa dugó |
Tasting note: | Szekszárdi borvidéken termesztett tradicionális rubin színű borkülönlegesség. Fűszeres és könnyű vörösbor, melyet vibráló, ropogós élettel teli íz és aromakép jellemez. |
Awards: | Asia Wine Challange Ezüst 2021 |