Kékfrankos 2019- Szent Gaál Winery
A borvidék adott termőterületi sajátosságait és a kékfrankos lendületes gyümölcsösségét fejezi ki.
Species- red, dry
Wine region - Szekszárd
Winemaker- Szent Gaál Winery
Célunk, hogy megmutassuk a termőhely szépségét és egyediségét, a helyi fajták különeges tulajdonságait
More information
Winery: | Szent Gaál |
Wine: | Kékfrankos |
Vintage: | 2019 |
Variety: | Kékfrankos |
Wine region | Szekszárd |
Vineyard: | Várdomb |
Soil type: | Vörösagyag-lösz |
Method of viticulture: | Ernyőművelés,Gouyot |
Harvest time: | 2019 szeptember vége-október eleje |
Method of vinification: | Irányított erjesztés |
Method of ageing (barrel-type, time...): | 1/3 rész 5HL zempléni tölgy 6 hónap, 2/3 tartályos. |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 13,5% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5g/l% |
Residual sugar: g/l | 1,3g/l |
Extract (sugar free): g/l | 27g/l |
Closure method: | Parafa dugó |
Tasting note: | Törekvésünk volt a borvidék adott termőterületét sajátosságait és a kékfrankos lendületes gyümölcsösségét kifejezésre juttatni. |