Királygát Furmint - Tokajicum Winery
Az évjárat tulajdonságait és sajátosságait szeretnénk visszaadni megfűszerezve a hordó zamatával.
Species- white, sweet
Wine region - Tokaj
Winemaker- Tokajicum Winery
Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.
More information
Winery: | Tokajicum Borház |
Wine: | Királygát Furmint |
Vintage: | 2018 |
Variety: | Furmint |
Wine region | Tokaj |
Vineyard: | Királygát |
Soil type: | Löszös meszes bemosódással |
Method of viticulture: | Kordonkar,középmagas |
Harvest time: | 2018 szeptember |
Method of vinification: | Oxidatív |
Method of ageing (barrel-type, time...): | 300L, 7 hónapig, 1.-2. töltésű |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 14% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5,6g/l |
Residual sugar: g/l | 3,5g/l |
Extract (sugar free): g/l | 19,8g/l |
Closure method: | Parafa dugó |
Tasting note: | Válogatott egészséges teljes értettségű alapanyag, amelyben a dűlő és az évjárat tulajdonságait és sajátosságait szeretnénk visszaadni megfűszerezve a hordó zamatával. |