Darázskő Furmint - Tokajicum Winery
Illatában a csonthéjas gyümölcsök jelennek meg némi zöldalma kíséretében
Species- white, sweet
Wine region - Tokaj
Winemaker- Tokajicum Winery
Végigjártam a bor életiskoláját, és ezután több borászatnál szaktanácsadóként és borászként működtem közre.
More information
Winery: | Tokajicum Borház |
Wine: | Tokajicum Darázskő Furmint |
Vintage: | 2018 |
Variety: | Furmint |
Wine region | Tokaj |
Vineyard: | Mandulás&Királygát&Perőcz |
Soil type: | Löszös |
Method of viticulture: | Kordonkar,középmagas |
Harvest time: | 2018 szeptember |
Method of vinification: | Reduktív és oxidatív 30% hordó, 70% tartály. |
Method of ageing (barrel-type, time...): | 300L hordó, 2-3 töltésű, M pörköléső Zempléni Tölgy. |
Classical / biodynamical / organic ? | Klasszikus |
Alcohol content: % | 12% |
Acidity (in tartaric acid): g/l | 5,7g/l |
Residual sugar: g/l | 2g/l |
Extract (sugar free): g/l | 20,7g/l |
Closure method: | Csavarzár |
Tasting note: | Illatában a csonthéjas gyümölcsök jelennek meg némi zöldalma kíséretében. Ízben árnyaltan kísér a hordó és ez az enyhe fás íz teszi teljessé a kortyot. |