Steigler Winery

Különlegességet pedig az évezredes borkészítés hagyományainak elixírje ad a Steigler Pince borainak. Nálunk ilyen borok születnek, kiváló minőségben!

 

Pincészetünk két karizmatikus, a természetesség-hagyományok-minőség hármasságát fő vezérlőelvnek tekintő ember, Lőrinczy Bálint tulajdonos és Varga Tamás borász vállán nyugszik. Családunkban mindig is jelen volt a minőségi bor tisztelete. Őseim több száz éve készítettek bort ezen a vidéken, majd a történelem viharai nyomán közel 100 év kimaradt. Egyre jobban érdekelt, hogy ezt a hagyományt felélesszem, újra gomboljam így született meg a Steigler Pince, és a Steigler organikus borászat.”

Kik vagyunk? Különleges terroir, egyedülálló ízvilág, emberi sorsok, évezredes hagyományok és egy páratlan pince organikus szövete. Eszköz a természet kezében, hogy minőségi, organikus borok születhessenek az emberek örömére.

Dűlőink a soproni borvidék legjobb területein, a Steiger, Spern-Steiner, Frettner dűlőkön, s Sopron-Balf-Fertő tó által határolt területen helyezkednek el.

Célunk és egyben hitvallásunk is, hogy csak a valóban környezetkímélő körülmények között termesztett szőlőből készült, műtrágyát, toxikus és szintetikus anyagokat nem tartalmazó bor az, ami valóban működik, ami él. Különlegességet pedig az évezredes borkészítés hagyományainak elixírje ad a Steigler Pince borainak. Nálunk ilyen borok születnek, kiváló minőségben!

Steigler Wines:

kaméleon white
kaméleon red
kékfrankos
VELTLINER
green VELTLINER
furmint